حواس پرتی

حواس پرتی
حواس پرتی در لغت به معنای ناتوانی برای تمرکز توجه است، به بیان واضخ تر شخص حواس پرت توجه بر کار خود ندارد و به مسایل فرعی بیشترین توجه را دارد . در این مقاله آ»وزشی همراه ما باشید .
سرچشمه حواس پرتی
⭕سرچشمه ذهنی و درونی
⭕ سرچشمه بیرونی و محیطی
حواس پرتی درونی و ذهنی عبرت است از اشکالات فکری انسان و اندیشه هایی که موانعی بر سر توجه دقیق و مطالعه و تمرکز حواس ایجاد میکند . این موانع شامل مواردی از قبیل درد ، رنج ؛ غم و غصه ، گرسنگی و تشنگی ، نگرانی ، سردی و گرمی ، خشم ، شادی ، ترس و سر درد باشد .

مقابله با حواس پرتی
⭕ طرح سوال :
اگر فرد قبل از شروع مطالعه خود طرح سوالی داشته باشد وادار میشود تا به طور فعالانه و با تمرکز ، با انگیزه و دقت کافی به مطالعه بپردازد . این روش یکی از روش هایی میباشد که خواننده را به طور کامل فعال میکند و به طور عمیق وی را درگیر مطالعه میکند و دلیلی بر جدیت و تلاش او هنگام مطالعه میشود .
⭕ خواندن اجمالی :
در این روش اشخاص بدون توجه به جزئیات نکات اساسی و مهم را مطالعه میکنند و در حقیقت در این روش مطالب در ذهن خواننده به طور مرتب طبقه بندی و سازمان دهی میشود . در این روش خواننده میتواند زمان تقریبی برای مطالعه کل مبحث را تخمین زند و در حقیقت برنامه ریزی مناسبی را در نظر بگیرد .
⭕ تند خوانی :
در این روش به سبب سریع بودن فرایند مطالعه ذهن فرصت اضافی برای از این شاخه به آن شاخه پریدن موضاعات دیگر را ندارد و علاوه بر یادگیری بهتر به درک کلی تمام مطالب و توجه و تمرکز بیشتر نیز کمک میکند .
⭕ تصمیم قوی:
به محض اینکه در پشت میز مطالعه خود نشستید ، خواندن را با جدیت کامل شروع کنید . چنانچه این فرایند زمان ببرد دیگر قادر به کنترل حواس خود نخواهید بود .
⭕ سندروم عدد رند :
چرا همیشه منتظر هستید که زمان رند شود تا به کار خود برسید . سندروم عدد رند فقط محرکی برای حواس پرتی شما میباشد.
⭕ نشانه گذاری :
برای اینکه بتوانید کنترل و مدیریتی بر ذهن و مطالبی که فرا گرفته اید داشته باشید ، زیر نکات مهم خط بکشید و نشانه گذاری کنید .
دیدگاهتان را بنویسید